Българско дружество за защита на птиците

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 02.05.2009 г.
Българско дружество за защита на птиците

Офис - Варна 

Варна 9000, п. к. 492

ул. Чаталджа 14 А

вх Б, ет. 3, ап. 6.

тел./факс: (052) 721 700,

GSM 0878 599355

varna@bspb.org

http://bspb.org

БДЗП е водещият авторитет в областта на опазването и информацията за птиците в България, както и за опазването на значимите за птиците места и местообитания. БДЗП е първата в най-ново време и най-голямата неправителствена организация (НПО) за опазване на биологичното разнообразие. Основано е на 3 юни 1988 г. и се е утвърдило като национална организация. Единствената НПО в България, постигнала стабилни природозащитни резултати в районите на действието си. БДЗП е партньорът на BirdLife International в България.

БДЗП е регистрирано е природозащитно гражданско сдружение с нестопанска цел. Вписано е в регистъра на организациите, осъществяващи дейност от обществена полза. Едно от малкото НПО с реален членски състав и структури в страната. Членството в него е доброволно, повечето от дейностите се извършват на доброволни начала, но с висок професионализъм. БДЗП работи за природата, като защитава правото й на съществуване. БДЗП работи и за хората, като отстоява обществените интереси и правото на всеки на запазена природа и здравословна жизнена среда.

Мисията на БДЗП

БДЗП работи за опазване на дивите птици, важните за тях места и местообитания, както и за биоразнообразието като цяло, като по този начин допринася за устойчивото ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората.

Опазване на видове

Опазването на видовете птици е основно направление в дейността на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), наред с опазването на важните за птиците места, на присъщите им природни местообитания и приобщаването на хората към опазването на птиците и природата. Работата включва непреки дейности като подобряване на законодателството и неговото прилагане, разработване на планове и стратегии, приобщаване на повече хора към природозащитните ценности и мн. др. Преките дейности за опазване на птиците включват проучвания и мониторинг на числеността и състоянието им в България, прилагане на плановете за действие, охрана на гнезда и други конкретни мерки за подобряване състоянието на застрашените видове.

 


 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейностиВръзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close