Класиране волейбол 11-12 клас юноши Общински ученически игри

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 06.02.2017 г.
Класиране волейбол 11-12 клас юноши   Общински ученически игри

В състезанията по волейбол при големите юноши 11-12 клас, за участие се явиха 11 отбора и конкуренцията беше изключително сериозна. Домакин на проявата беше спортната зала на Първа езикова гимназия. Състезанията, част от Общински ученически игри се организират и провеждат от Дирекция „Спорт“ при Община Варна, с подкрепата на РУО - Варна.


След дълъг финален състезателен ден /04.02.17 г./ и оспорвани двубои, отборите при юношите се подредиха по следния начин:

  1. Шампион V ГПЧЕ „Йоан Екзарх“
  2. СУ „Св. Климент Охридски“
  3. ПГИ „Д-р Иван Богоров“


Всички призьори бяха наградени с предметни награди, осигурени от организаторите. Наградите връчиха главения ръководител и главения съдия на състезанието.

Общинските ученически игри ще приключат с изиграването на срещите по хандбал за 5-7 клас при момичетата на 11 февруари и момчетата на 19 февруари, съответно в ОУ „Стоян Михайловски“ и Първа ЕГ. Всички отбори заели първите две места продължават за участие в Областните първенства през месец март/април.


В изпълнение на целите на Община Варна за развитие и популяризиране на детско–юношеския спорт Дирекция „Спорт“, планира провеждане на състезания „Ученическа купа Варна“ в шест вида спорт /волейбол, мини футбол, шахмат, стрийтбол 3х3, тенис на маса, лека атлетика/, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на ученици и учители в различни видове спорт и през вторият учебен срок.

За целта всяко училище трябва да заяви участие до 10 февруари и да се включи поне в три вида спорт, а всеки ученик има право да участва само в своята възрастова група.

Част от „Ученическа купа Варна“ са започналите през 2016 г. турнири за ученици от I до IV клас по лека атлетика, шахмат и спортен празник „Бързи и сръчни“.
Споделете вашето мнение
Дирекция спортВръзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close