50 деца от първи клас взеха участие във втори кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ Победител отново ОУ „Васил Априлов“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 05.04.2017 г.
50 деца от първи клас взеха участие във втори кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“  Победител отново ОУ „Васил Априлов“

5 училища от град Варна или над 50 деца на възраст 7 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от І клас. Състезанието се проведе на 4 април /вторник/ от 15.00 до 16.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците. Надпреварата откри лично директорът на дирекция „Спорт“ при Община Варна г-н Кристиан Димитров.


Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Ангел Кънчев“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха ОУ „Васил Априлов“ и ОУ „Ангел Кънчев“. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони във второто издание на спортния празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас отново се оказаха децата на ОУ „Васил Априлов“ с време 2,24,58 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за  ОУ „Ангел Кънчев“ с 2,25,46 мин. На почетното трето място се класираха учениците на ОУ „Иван Вазов“.

Награждаване на победителите с купи, медали и грамоти, осигурени от общината извърши г-н Данчо Илиев от дирекция „Спорт“.

Финалните състезания от веригата за ученици от първи до четвърти клас ще се проведат от 15.00 часа в залата на Първа ЕГ както следва:

Трети кръг - финален

-   6 април /четвъртък/ IV клас „Бързи и сръчни“

-   20 април /четвъртък/ III клас „Бързи и сръчни“

-   4 май /четвъртък/ II клас „Бързи и сръчни“

-   11 май /четвъртък/ I клас „Бързи и сръчни“

 

След провеждането на всички финални състезания ще бъде изтеглена томбола с големите предметни награди: велосипед, ролери, скейтбордове, топки и други осигурени от „Декатлон“ Варна и Община Варна.

 

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.
Споделете вашето мнение
Дирекция спортВръзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close