Ученическа купа Варна I-II клас – класиране 05.04.2017

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 05.04.2017 г.
Ученическа купа Варна I-II клас – класиране 05.04.2017

Днес /05.04.2017 г./ в лекоатлетическата зала на СК „Локомотив“ се проведе втори кръг от състезанията по лека атлетика за възраст I-II клас, част от „Ученическа Купа Варна“, където участие взеха 6 училища с отбори при момчета и момичета или около 70 деца. Състезанието уважиха и откриха директорът на дирекция „Спорт“, Община Варна г-н Кристиан Димитров и старши експерта по ФВС към РУО – Варна г-н Иван Иванов.


         По правилата на състезанието училищните отбори сe състоят от 8 момчета и 8 момичета. Всеки ученик има право да участва в две дисциплини, плюс щафета. Едно училище има право да участва с двама състезатели в една дисциплина.

  • Дисциплини:

    50 м. гладко бягане

     200 м. гладко бягане

    Дълъг скок от място

    Хвърляне на малка плътна топка - възрастова група I-II клас момичета и момичета

    Щафета (слалом)

Класиране момчета I-II клас:

  1. ОУ „Черноризец Храбър“
  2. ОУ „Цар Симеон I“

3.  ОУ „Иван Вазов“


Момичета I-II клас:

1.  ЧОУ „Малкия принц“

2.  ОУ „Черноризец Храбър“

3.  ОУ „Иван Вазов“

За отборите класирали се на първите три места, бяха предвидени много предметни награди, осигурени от Община Варна и най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене Живей Активно! на Нестле България.

Наградите бяха връчени от представителя на Дирекция „Спорт“ г-н Данчо Илиев  и г-н Симеон Попхлебаров – главен съдия на състезанието.

Финалните турнири по лека атлетика, част от купата са предвидени на 27 април и 10 май, съответно за III-IV и I-II клас, отново в спортен комплекс „Локомотив“. За всички участници във финала са предвидени специални награди, осигурени от общината.

Пълната програма на срещите от „Ученическа купа Варна 2016“ може да бъде намерена на адрес: www.varnanamladite.com.


40 училища от Варна са подали заявка за участие в „Ученическа купа Варна 2017“, което е своеобразен рекорд за стартиращо събитие в последните години. Ежегодно в състезанията за ученици над 10 000 деца вземат участие в различните прояви, организирани от Община Варна и партньорски организации. Планираните състезания за „Ученическа купа Варна 2017“ целят да стимулират двигателната активност сред децата и са част от изпълнението на целите на Община Варна и Министерството на младежта и спорта за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт.

Споделете вашето мнение
Дирекция спортВръзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close