Национална среща „Младежки пространства“

  • АКТУАЛНО
  • 22.06.2017 г.
Национална среща „Младежки пространства“

От 14-18 юни над 120 представители на младежки работници, младежки организации и представители на европейски, национални и местни институции обсъдиха темата за Младежки пространства.


Целта на Национална среща „Младежки пространства“ е заедно – млади хора и политици да обсъдят и създадат конкретно определение за младежките пространства. Всички препоръки и експертиза от представителите на организации и институции бяха включени в един общ политически документ. Срещата предостави 5 динамични, изпълнени с много идеи, дискусии и предложения дни.

Декларацията, по която институции и неправителствен сектор се ангажираха да работят заедно, може да бъде намерена тук .

Срещата беше открита от европейския комисар по образование, култура, младежта и спорта Тибор Наврачич, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, зам. министъра на образованието и науката Петър Николов и кмета на Община Варна Иван Портних.

В рамките на срещата със съдействието на представителството на Европейската комисия у нас, се проведе „Граждански диалог“ с еврокомисар Тибор Наврачич, президента на Република България Румен Радев и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, към които младите хора задаваха своите въпроси и изразяваха мнението си по отношение бъдещето на Европейския съюз.

След месец ще бъде готов наръчник с добри практики, който ще се разпространява безплатно и ще бъде предоставен онлайн на www.yspdb.org.

Събития от този тип показват, че младите хора в България имат умения и експертиза да са активна част от обществото и ефективно да участват в създаването на младежки политики. Пример за това е, че младежта не се ограничава само с намерения и дискусии, а ги подкрепя с действия.

Националната среща е най-голямото младежко събитие в България, организирано от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Варна, в партньорство с Национален Младежки Форум, сдружение “Варна – Европейска младежка столица” и MOVE.BG. Основната цел е да се създаде политически документ с препоръки към местните, национални и европейски власти относно младежките пространства.

 

 Декларация за младежки пространства - изтегляне от тук.  
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейностиВръзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close