Спортисти от Варна доминираха в параолимпийския турнир «ВАРНА 2017»

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 03.07.2017 г.
Спортисти от Варна доминираха в параолимпийския турнир «ВАРНА 2017»

Близо 100 състезатели от цялата страна и чужбина взеха участие в национален параолимпийски турнир “Варна 2017”, който се организира от дирекция «Спорт» - Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и със съдействието на варненските спортни клубове за хора с увреждания.


Състезателите си оспорваха медалите в два вида спорт – тенис на маса и голбал. Изключително оспорвана бе надпреварата в тениса на маса, който се проведе в НСБ «Спортпалас» и мина под доминацията на варненци.Участниците тук бяха разделени в няколко групи според степента на увреждане.

Комплексен победител в турнира е СК»Никея» Варна. На второ място е СК Ямбол» Ямбол, след тях се класира СК»Траки» Пловдив.

Не по-малко интересно бе и на международния турнир по голбал, където златните медали отидоха при “Болид” (Сф), следвани от отбора на Гърция – мъже. На трето място се класира отбора на “Витоша” (Сф), а след тях се нареди отборът на “Атлант”(Вн).

На церемонията по награждаването председателя на БПА Илия Лалов връчи благодарствен плакет на община Варна за добрата организация и успешното провеждане на турнира.

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция спортВръзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close