Благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки

  • АКТУАЛНО
  • 24.08.2018 г.
Благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки

Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ бе основано в началото на 2016г. и до 04.06.2018г. са направени три много ценни дарения, а именно:


1. На 14.07.2016г. бе направено първо дарение на мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в отделението по неонатология в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна;

2. 19.09.2016г. в отделението по неонатология в МБАЛ „Св. Анна - Варна“ бе закупен прецизен неонатален веноскоп за нуждите на специализираното отделение по неонатология.

3. 04.06.2018г. в помощ на всички специалисти в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна" бе дарен мобилен реанимационен кът с отоплител от ново поколение за всички новородени.

Общото количество събрани и предадени пластмасови капачки са над 48 000 кг. Над 48 тона пластмасови капачки събрани от близо 500 000 души същевременно докато помагат на природата предпазвайки я от замърсяване успяха да съберат средства с които да бъдат закупена и дарена важна медицинска апаратура. 

И тъй като в кампанията участват вече хиляди души, за съжаление зачестиха случаи на опити за измама от страна на лоши хора които обикалят обектите в които се събират капачки, представяйки се за „добри хора“ които предлагат услугите си да извозят събраните капачки до пункт за рециклиране, а всъщност предават капачките за собствена облага. На база тази информация заедно с това, че събираното количество, изразено в хиляди килограми е изключително голямо, обемно и трудно за транспортиране бе взето решение начина за предаване на пластмасови капачки за благотворителност да се промени от Есента. Повече няма да се събират капачки в различни типове обекти, а ще се събират само в един ден в който ще бъде организирано общо предаване където всички хора ще могат да предадат събраното от тях количество пластмасови капачки. 

„С удоволствие искаме да Ви съобщим, че получихме официално разрешение от Община Варна да организираме благотворително събитие под наслов „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам““ който ще се проведе на 29.09.2018г. (Събота) от 09:00ч. до 16:00ч. на площада пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“. През целият ден на 29.09.2018г. (Събота) от 09:00ч. до 16:00ч. на това място ще бъде позициониран голям контейнер и също така ще бъде подсигурено свободното паркиране на превозни средства за всички граждани които ще докарат своето събрано количество капачки за да гипредадат за благотворителност и рециклиране.“ каза Владислав Николов от Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“. 

Всички хора които подкрепят кампанията ще могат да донесат събраните от тях, техните близки, приятели и колеги пластмасови капачки само и единствено в посочените часове между 09:00ч. и 16:00ч. на 29.09.2018г. (Събота) пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“ гр. Варна, като капачките трябва да са в здрави и добре завързани торби или чували, но НЕ и туби, защото НЕ трябва да се предават в туби. Споделяме Ви отново, че пластмасови капачки няма да се приемат в обекти, а призоваме всеки да продължава да събира пластмасови капачки заедно със своите близки, приятели, колеги и познати и да ги занесе в предварително обявеният съботен ден през месец Септември. 

Молим всеки от Вас който подкрепя кампанията да хареса нашата официална страница „Аз Вярвам и Помагам с пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета“, да следи публикуваната от нас информация, а също така да споделя публикациите за да достигнем до повече хора които да се включат и заедно да постигнем още повече добрини. Ще Ви очакваме на 29.09.2018г. (Събота) от 09:00ч. до 16:00ч. пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“ град Варна където заедно със своите деца, роднини и приятели да донесете събраните пластмасови капачки и да покажем на нашите деца, че те са част от нещо голямо и значимо. 

Продължаваме обединени !

С уважение, 

Владислав Николов 

Председател на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ 

https://www.facebook.com/azvyarvamipomagam/
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close