Международен Варненски карнавал

  • АКТУАЛНО
  • 04.02.2019 г.
Международен Варненски карнавал

На 13-и април 2019 г. Община Варна организира юбилейното издание на международния Варненски карнавал. Дирекция „Култура и духовно развитие” и Дирекция „Образование и младежки дейности” за пета поредна година представят на гражданите и гостите на Варна възроденият Варненски карнавал.


Празникът на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия, ще започне в 12:00 ч. на пл. „Антон Новак”, с представяне на маски и костюми в конкурсната програма от съставите и индивидуалните изпълнители, участващи в карнавала. На входа на Морската градина (до ФКЦ) от 14:00 ч. гостуващите кукерски и сурвакарски групи от цялата страна и чужбина ще изпълнят за варненската публика характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. От 16:00 ч. ще започне празничен концерт, с участието на Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Македония и фолклорен ансамбъл „Варна”. След приключването му ще бъдат наградени и победителите в конкурсната програма и специалните гости. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България по традиция ще бъде част от съпътстващата програма на Варненски карнавал 2019, от 10:00 ч. до 20:00 ч. на пл. „Антон Новак”.

По регламент могат да участват деца и възрастни като индивидуални участници или групи, сборни формации от детски градини, училища, университети, читалища, организации, кукерски и сурвакарски групи и др., от Варна, цяла България и от чужбина. В конкурсната програма са допустими маски, маскарадни костюми, карнавални облекла, униформи, народни носии, кукерски и сурвакарски костюми и т.н. Желаещите да се включат в карнавала граждани и организации могат да подават документи за участие от 1 февруари, когато формулярите ще бъдат публикувани на посочените долу страници. Крайният срок е до 1 април 2019 год. Заявките трябва да се изпращат на електронен адрес: varnacarnival@abv.bg

Заявки и условия за участие в конкурсната програма могат да се изтеглят от сайтовете на Дирекция „Култура и духовно развитие”: www.varnaculture.bg и на Дирекция „Образование и младежки дейности”: www.varnanamladite.com при Община Варна или от официалната фейсбук група: Варненски карнавал.


Документи за изтегляне:

 - Формуляр-заявка за участие (изтегляне от тук)

 - Регламент и условия за участие (изтегляне от тук)
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close