Стартира записването за Академия за гражданско образование 2019

  • АКТУАЛНО
  • 21.03.2019 г.
Стартира записването за Академия за гражданско образование 2019

От днес стартира записването за Академия за гражданско образование 2019, която ще се проведе на 29 – 30 Март. Организатори на двудневното обучение са Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“ и Община Варна. 


Академията е подходяща за младежи от Варна, на възраст 16-29г., които искат да получат много нови знания. Основната цел на обучението е да повиши гражданската грамотност на младежите и да насърчи тяхната креативност и инициативност.


Обучението предвижда лекции в различни модули, като структура на местната власт, комуникация с институции, фондонабиране за инициативи, младите хора в информационното общество и други. Академията ще включва както формални, така и неформални методи. За специфичните теми ще присъстват авторитетни гост-лектори.


Срокът за записване в Академията е 26.03.2019г., като одобрените кандидати ще получат подробности и програма на 27.03.2019г. Подборът ще се извърши от Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“ и представители на отдел „Младежки дейности“ към Дирекция „Образование и младежки дейности” – Община Варна. Записването се извършва от тук – https://academy2019.typeform.com/to/nF2Dt9

Първото издание на академията се проведе през 2018г. от Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Също през 2018г., Община Варна организира обучение за представителите на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта.

След успешната реализация на двете обучение, тази година се взе решение усилията да бъдат обединени с цел провеждане на още по-качествено обучение и събиране на едно място на представителите в консултативния съвет и други активни младежи в града.
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close