Здравно-социален тренинг под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“

  • АКТУАЛНО
  • 14.08.2019 г.
Здравно-социален тренинг под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“

Лудогорец, Тутурутка и известно спортно семейство в подкрепа на кампания срещу агресията

- Социално-здравен тренинг край морето обединява деца и младежи от цялата страна срещу агресията.


Социално-здравен тренинг край морето ще обедини млади хора от цялата страна срещу агресията. Проявата под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“ ще се проведе от 20 до 25 август в СОК "Камчия", като в нея ще участват деца и младежи на възраст от 15 до 29 години.

По време на тренинга подрастващите ще получат знания за изграждането и утвърждаването на здравословни модели за воденето на качествен живот, както и стратегии за превенция от зависимости. Планирани са обучения и спортно-развлекателни събития, които да имат пряко въздействие по отношение нагласите им за борба с агресията в училище, на улицата и в обществото.

Сред водещите акценти в програмата е концерт на емблематичните варненски шоумени от "Тутурутка", които ще поднесат на децата и младежите много положителни емоции, подплътени със свеж хумор и музика. Обичаната от малки и големи група ще покаже нагледно, че смехът е едно най-добрите оръжия срещу агресията.

Планиран е и спортен ден с открити уроци по баскетбол и волейбол с участието на спортната фамилия Великови. Легендарният Дарин Великов, съпругата му Стефка, която е президент и треньор на волейболен клуб "Олимпиец", както и синът им Асен - капитан на баскетболния Левски Лукойл, ще запознаят участниците с тънкостите на двата спорта и ще опитат да възпитат у тях спортсменския дух.

Няма да липсват и футболни емоции край морето. С младите хора в СОК "Камчия" ще се срещнат представители на ПФК Лудогорец, най-успешния български клуб през последните години. Треньор и футболисти от първия отбор ще проведат тренировка с момчетата и момичетата и ще отправят своите послания по темата за агресията.

Част от програмата на петдневния тренинг е и представяне на книгата "Останете живи" на журналиста Георги Стоянов - издание, посветено на каузата да се спре войната по пътищата. Ще се обърне специално внимание и на този проблем, тъй като все по-често участници в тежки катастрофи са именно млади шофьори.

Идеята на организаторите е чрез спорт, музика, култура и дискусии "лице в лице" да насочат вниманието на подрастващите към изграждане на взаимоотношения, основаващи се на приятелство, уважение и толерантност.

Социално-здравният тренинг е част от дейностите по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията", който се реализира от асоциация "Докосни дъгата" и е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г. на Министерството на младежта и спорта.
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close