Безплатен онлайн хакатон за ученици и студенти - “Smart Solutions for Smart Varna”

  • АКТУАЛНО
  • 15.03.2021 г.
Безплатен онлайн хакатон за ученици и студенти - “Smart Solutions for Smart Varna”

Ученици и студенти ще разработват умни решения за Варна на хакатон.


От 26 до 28 март ще се проведе безплатен онлайн хакатон за ученици и студенти - “Smart Solutions for Smart Varna”, организиран от МенторМейт и Икономически университет - Варна с финансовата подкрепа на Община Варна.

Участниците ще разработват умни решения, които да направят морската ни столица един по-дигитален и модерен град. Екипите ще могат да разработват софтуерни или хардуерни проекти, като избират сами технологиите и езиците, с които да работят. На тяхно разположение ще бъдат и топ софтуерни специалисти с дългогодишен опит, които ще влязат в ролята на техни ментори и ще им помагат в реализацията на проектите.

Някои от темите, по които ще работят участниците, включват Дигитализация на управлението и администрацията, Инфраструктура и околна среда, Дигитализация на образованието, Спорт и свободно време, Умен транспорт, Здравеопазване по време на пандемия и други.

В състезанието могат да участват както вече сформирани отбори, така и индивидуални участници, които ще бъдат разпределени в екипи по интереси. Отборите могат да се състоят от 2 до 5 човека, а учениците трябва да имат навършени 16 години.

В края на хакатона всеки отбор ще представи пилотна версия на проекта си под формата на презентация и демо в рамките на 10-15 минути. След това журито ще определи 1-во, 2-ро и 3-то място съответно и в двете категории - "Ученици" и "Студенти".

Най-добре представилите се отбори ще получат специални награди, като отборът победител ще спечели парична награда в размер на 1000 лева. Всеки участник в отбора, класирал се на второ място, ще получи Google Home Mini Speaker, а всеки участник в отбора на трето място ще се радва на аксесоар за мобилен телефон Cellular 3D VR GLASSES. Организаторите от МенторМейт ще се включат и с две специални награди за отличили се отбори. Преди състезанието участниците ще получат кутия с полезни предмети, които да ги вдъхновят и подкрепят по време на хакатона.

Учениците и студентите, които имат желание да участват в хакатона, могат да се регистрират тук и да следят актуалната информация във фейсбук страницата на събитието.

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close