AIESEC - Варна

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 24.01.2012 г.
AIESEC - Варна

www.aiesec-varna.org

"AIESEC is the international platform for young people to explore and develop their leadership potential to have a positive impact on society"

AIESEC е най-голямата международна студентска организация и присъства в 107 страни и над 1700 университета по целия свят. Ние предоставяме на младите хора платформа от възможности, които им помагат да открият и развият своя лидерски потенциал.

За да осъществи тази своя цел, AIESEC организара повече от 470 конференции, предоставя над 8500 професионални стажа и 9000 лидерски позиции за своите членове всяка година. Заедно с фокуса към изграждане на лична мрежа от контакти и определяне посоката и амбицията за бъдещо развитие, AIESEC прилага иновативен подход за развитие на младите хора, като ги въвлича в своята дейност.

Локална секция Варна е създадена през месец април 1990 година в Икономически университет – Варна и вече почти 20 години развива лидерския потенциал в студентите от университета. Изпратили сме стажанти на три континента в страни като Словакия, Полша, Германия, Холандия, Гърция, Унгария, Белгия, Норвегия, Русия, Канада, САЩ, Индия и др., а сме приели стажанти от Европа, Северна Америка, Азия и Африка.

През 2006 година в локалната секция започва да се работи по проекти базирани на обмен в различните сфери на бизнеса. През 2008 такива проекти са „Маркетинг” и „Единство в различията”, а предишните са били „Предприемачество”, „Мениджмънт на човешките ресурси”, „Европейски структурни фондове” и „Информационни технологии”. През месец юли 2009 година се стартира първият летен проект в историята на AIESEC България „Битката на изтока”, който доведе във Варна осем стажанти от два континента. Поради големия си успех, проектът бе организиран и през следващите две лета.  През 2010 година AIESEC Варна получава финансиране от Община Варна за организирането и осъществяването на проекта „Младите за една по-добра Варна”. През 2011г., отново с подкрепата на Община Варна се организира проектът „Аз съм доброволец. А ти?” в сътрудничество с МИДЦ и радио ORV. През същата година Стажанти от Азия и Южна Америка работиха в различни социални институции по проекта „Ръка за Ръка”.

Друга успешна инициатива е проектът „Бизнесът в действие”, който свързва студенти с бизнеса, позволява им да работят два дни по реални бизнес казуси и им дава възможност да приложат на практика, придобитите в университета знания.

 1. Какво е AIESEC на глобално равнище?

                AIESEC (Аssociation Internationale des Etudiants en Sciences  Economiques et Commerciales) е най-голямата международна студентска  организация, която има за основна цел развитието  на лидерски качества и социално отговорното поведение у всяка личност, с която взаимодейства. AIESEC е глобална  платформа, чрез която младите хора преоткриват и развиват своя потенциал. Към настоящият  момент, вече над 60 години след  основаването си, AIESEC е  изградила своята глобална мрежа от локални и национални офиси в 107 държави и над 1700 университета.

 2. Основна дейност:

                Чрез елементите на своята основна  дейност – лидерство, международна стажантска програма  и глобална обучителна среда, AIESEC се превръща в поле за сътрудничество между организациите и младите таланти по цял свят.

 3. Роля  и място на AIESEC в обществото:

                За проактивните млади хора AIESEC е възможност да придобият ценен опит, умения и познания, като  работят в междукултурна среда, стремейки се с целия си ентусиазъм и  мотивараност към възможно най-добрите резултати.

                За модерните иновативни организации,  AIESEC е “врата” към тази изградена глобална мрежа от млади таланти,  готови да вложат целия си потенциал в областта, която представлява  интерес за тях.

По линия на стажантската ни програма, както и бизнес и социалните ни проекти си партнираме с редица компании и организации от Варна и региона, Те са работили с доброволци от AIESEC и заедно сме осъществявали големи и малки кампании и инициативи.

 AIESEC свързва  образованието с реалната практика, настоящите с бъдещите лидери.

 4.  Ценности и принципи на организацията:

 AIESEC не дискриминира по пол, възраст, раса, религия и сексулна  принадлежност своите членове и партньори. Основните ценности, които  движат организацията и се споделят навсякъде от всички нейни  представители са:

 Лидерство

Възприемчивост

Културна адаптивност

Приоритет на екипната работа

Стремеж към съвършенство

Устойчиво и целесъобразно поведение и развитие

 5.  Мисия на AIESEC:

 AIESEC стимулира младите хора да бъдат инициативни и да развиват у себе  си лидерски качества, като така допринасят за положитилното развитие на  обществото.

 6.  Визия на AIESEC:

 AIESEC подпомага процеса на установяване на глобален мир и  непрекъснатото ефективно използване на човешкия потенциал!

 7. AIESEC предоставя на  членовете си следните възможности:

 да придобият управленски  опит, още по време на следването си в университета.

да организират и участват в конференции, в програмата за  образователен обмен, в обучителни мрежи, да работят по проекти.

да  тестват възможностите си в реална практическа обстановка, в областите,  които ги интересуват - икономика, финанси, информационни технологии,  управление и пр.;

да формират собствена визия за професионално и личностно развитие;

да общуват ежедневно с хора от цял свят;

да поемат  отговорност, както за собственото си развитие, така и за развитието на  околните;

да работят в среда  на взаимно доверие и насърчаване на новите идеи, на креативното мислене

 8. Изпълнително  тяло в AIESEC - Варна

 Евелина Кръстева – Председател

тел.: 0883 31 66 86

e-mail: evelina.krasteva@aiesec.net

 

 Може да се свържете с нас на e-mail varna.bg@aiesec.net или като ни посетите в офиса ни в Икономически университет – Варна, кабинет 123е.

web site: www.aiesec-varna.org

или             www.aiesec.bg


 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close