Младежки спортен клуб Атлет

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 02.05.2009 г.
Младежки спортен клуб Атлет

Варна - кв. Аспарухово, местност "Вилите"

тел. 089 993 8601/ факс: 370 416

atletsd@yahoo.com

Спортен клуб “Атлет” е основан през 2005 с цел да подпомага спортната дейност на СОУ за ДНЗ “Д- р Иван Шишманов”. Основната дейност на клуба е да организира, администрира спортни състезания, да подготвя състезатели за национални и международни състезания за зрително затруднени младежи, да изгражда и стопанисва спортни обекти и съоръжения. Развива физическата култура и спорт на младежи със зрителни увреждания.

От 2006 г. Младежки спортен клуб Атлет е член на Българската Параолимпийска Асоциация.

Училището отдавна има традиции в областта на спорта и СК Атлет подпомага следните секции: голбал, джудо, шах, тенис на маса, ски и плуване. Предстои развиването и на футбол за незрящи.

Представителите на клуба се изявяват отлично, както на национални, така и на международни турнири.

Първата зрително затруднена студентка в Национална спортна академия-Благовеста Колева е състезателка на СК “Атлет”.

През 2006 г. на Параолимпийските игри в Торино, трима от общо четиримата български представители са състезатели от СК Атлет

Също през 2006 г. трима състезатели от СК Атлет участваха в Международно състезание по лека атлетика в гр. Ассен – Холандия за юноши и девойки с нарушено зрение и се завърнаха с призови места. За успехите си получиха награда за „Спортен дух” на церемонията „Спортист на годината”- организирана от община Варна.

През 2007 г. на Световно първенство по лека атлетика за зрително затруднени юноши и девойки в Колорадо Спрингс, САЩ, както на Световно първенство по лека атлетика за зрително затруднени мъже и жени в Сао Пауло, Бразилия участваха 4 състезатели от СМСК „Атлет” , като постигнаха много високи резултати, а Радостина Иванова е единствината зрително затруднена от Варна, с квота за дълъг скок за Параолимпиадата в Пекин, Китай 2008 г.

 


 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close