Български християнски студентски съюз

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 24.01.2012 г.
Български християнски студентски съюз

Описание на дейността:

Български християнски студентски съюз” (БХСС) е национално студентско движение, което работи за разпространението на християнските ценности в българските университети. Учредено е през 1993 г. и е регистрирано като неправителствена организация, съгласно законовите изисквания през 1999 г. От 1999г. то е пълноправен член на Международното движение на евангелските студенти (IFES). 


БХСС се състои от местни студентски групи, концентрирани в големите университетски центрове. В студентските групи се провеждат дискусии, лекции, празненства, спортни прояви и много др. На национално ниво, БХСС организира студентски конференции и различни проекти като летни лагери за изучаване на английски език, концерти и т.н. Към организацията работи издателска секция, чиито фокус е издаването на книги и материали, насочени към студенти и млади интелектуалци.

Организацията е изпълнявала проекти, финансирани от външни донори, като “Top Spot Project”, “Научи се да комуникираш”, “Обичаи, култура, религия: път към приемането на културните различия”, „Подкрепа на децата в неравностойно положение за успе- шна социална интеграция и личност- но развитие” и др.

Ежегодно БХСС организира Национална студентска конференция и Конференция за обучение на лидери с активното участие на студенти от цяла България, които се провеждат съответно през месеците октомври и март. Организацията е натрупала добър опит и ноу-хау в организирането на публични събития като дебати, концерти и лекции в различни университети.

Всяка учебна година БХСС работи по един основен проект и тема, във връзка с които организира различни дейности. Студентите активно участват във всички проекти, конференции, и студентски дискусионни групи, както и в организацията на различни събития. Те инициират някои дейности и помагат за реализацията на тези проекти.

За връзка:
Тел. 052/607460
Моб. 0894483341, 0894483342
Email: trifvanya@mbox.contact.bg

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close