Клуб

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 30.01.2012 г.
Клуб

   КЛУБ”ИНТЕЛЕКТ”-ВАРНА

 гр.Варна ул.Ген.Колев №16 вхАет.3,  тел 0878274194,

intelektt @ abv.bg

уеб сайт: intelekt-varna.com 

Председател-  Петромила Томова Атанасова


Клуб “Интелект” е сдружение, регистрирано по Закона за юридически лица с нестопанска цел в обществена полза. Състои се общо от 20 члена. Ръководи се от управителeн съвет от 7 души. Председател на сдружението е Петромила Томова Атанасова.

Сдружението привлича висококвалифицирани специалисти от различни  области и предлага възможности за откриване на млади автори в изкуствата, културата и журналистиката. Организира срещи, семинари, конференции, дискусии, изложби, представя нови книги и автори.

Сдружението има  одобрени проекти в областта на екологията от Министерството на околната среда и водите, здравна фондация “Драйфус”-Ню Йорк, САЩ по програма “Решаване на проблеми за по-добро здраве”, от Дирекция “Младежки дейности и спорт” на Община Варна, Национален център ”Европейски младежки програми и инициативи” по Програма “Младежта в действие”.

Клуб “Интелект” има собствено печатно издание-списание “Свободата да избирам”, което дава информация за проблемите на младите хора, мнения на специалисти в различни области и практики на други нестопански организации. Издава  три училищни вестника-Любословие, Днес ++, Стената.

Целите на сдружението са развитие и популяризиране на културните ценности и изяви на творци от различните изкуства, журналистика, наука, укрепване на обществено значими цели на гражданското общество, популяризиране на културен продукт у нас и в чужбина.

В предмета на дейност е осъществяването на образователни проекти и програми насочени към млади хора.

С дискусиите за интересите на младите хора,  учители и специалисти в младежките инициативи и образованието се дава възможност за съвместна работа с институциите и решаване на проблеми 

 Като резултат от провеждането на програмата на клуб “Интелект” е и кариерното развитие.

Подцели:

-Формиране на отговорно отношение към средата в която живеем  бит, природа, земя;

-Утвърждаване на  взаимодействието между местна власт, учебни заведения,  неправителствени организации и стопански организации в значими национални и Европейски събития и програми;

-Професинално ориентиране на младите хора и кариерно развитие.

Партньори в изпълнението на одобрени  проекти са в.”Народно дело”и  Радио Варна.

Личностното и професионално израстване на младите хора е важно в условията на новите Еврпейски реалности на пазара на труда. Насърчава се диалога между младите хора и местната власт, институциите и неправителствените организации. Интелектуалното развитие на младите хора е алтернатива за осмисляне на свободното време и социално включване в творческите гилдии на града.

Клубовете по журналистика в училищата и университетите са центрове за бъдеща професионална реализация. Клуб “Интелект” е сдружение, което представя  културен продукт в стилово и жанрово разнообразие,  утвърждава  културни традиции в национален и Европейски мащаб.

Сдружението е член на Асоциацията по превенция на наркомании и на Младежки форум за партньорство с местната власт.

 

  
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close