Фондация

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 02.05.2009 г.
Фондация

ул.”Одрин”9,

9001 гр.Варна

Тел/факс.: +359 52 318 675, 52 612 780

 „Училище за всички” ще устрои Фондация “Помогнете” за една година на територията на селата Градинарово, Бозвелийско и Блъсково в община Провадия. Фондацията си поставя за цел да спомогне за равен достъп до качествено образование и възпитание, независимо от етническия произход в трите училища - партньори по проекта.

Специфични цели за участниците ще бъдат да увеличат възможностите за социална интеграция на 400 ромски деца на възраст между 7 и 15 години, обучаващи се в паралелки от І-ви до VІІІ-ми клас. Съвместно с Община Провадия ще се изгради Междуучилищна мрежа за развитие на личностни качества и умения.

В хода на изпълнението партньорите ще се стремят да извадят от социална изолация деца със заложби. Ще се подпомогне работата на театралния състав, танцовия ансамбъл и групата за модерни танци на малките ромчета. Най – добрите художници ще направят изложба и ще издават вестник и албум за детско творчество.

36 родители ще бъдат включени в дейностите по проекта, като така у тях ще се засили положителното отношение към образованието.

Спортни състезения и оборудван салон за тренировки в ОУ”Св. св. Кирил и Методий” с. Градинарово ще подобрява двигателната култура и физическото здраве на учениците. Ще бъдат закупени екипи за три отбора – участници в междуучилищните състезания. Стремежът на ръководителите на проекта е да постигнат толерантност между деца от различни лингвистични и социо-културни групи.

Друга задача на “Училище за всички” е да спомогне за изграждане на хигиенни навици, положително отношение към опазване на околната среда, дома и училище. Ще бъдат раздадени хигиенни пакети на 125 деца.

На учениците от ОУ”Св. св. Кирил и Методий” с. Градинарово, ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” с. Блъсково и ОУ”Васил Левски” с. Бозвелийско на община Провадия ще бъдат раздадени помагала за усвояване на умения за опазване живота и здравето в пътното движение. Ще бъдат закупени и монтирани 6 светофарни уредби-тренажори.

16 от учителите на трите школа ще се учат на умения за работа в интеркултурна среда. За малчуганите и техните родители ще има много изненади в свободното време: лагери, посещение на Делфинариума, игри, награди.

Осем кмета от региона на средищните училища ще повишат уменията си за партньорство с неправителствения сектор.

Фондация “Помогнете” и партньорите й от трите училища разчитат да повишат активността на общинските и селищни власти за решаване на образователните проблеми в райони със смесено население.

Проект “Училище за всички” се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие, като отпуснатата безвъзмездна помощ е 99 942лв – максимална сума за този конкурс.

 


 

 

 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close