Клуб за фантастика "Землемория"

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 02.05.2009 г.
Клуб за фантастика

Варненският клуб на фантастиката "Землемория" - създаден в началото на месец март 2002 г. В момента постоянните членове на клуба са около 25 човека на възраст между 17 и 35 години - хора с различни професии и занимания, обединени от общия интерес към фантастичната литература и изкуство.

В продължение на близо година от създаването на клуба срещите ни протичаха като приятелски разговори на всякакви теми, включително и фантастика. В това време създадохме добри контакти помежду си, както и с останалите български клубове на любителите на фантастиката. С гордост можем да отбележим че сме основатели на ежегодния фестивал на фантастичното изкуство “Аквалония”, който се провежда вече четири години (през тази година ще направим петото, юбилейно издание).

Понастоящем дискусионните сбирки на клуб "Землемория" се провеждат всяка седмица в неформална среда, като мястото на срещите се определят предварително. Темите на дискусиите се определят от членовете ежемесечно.

От 16 юни 2003 г. клубът е официално регистриран като сдружение с нестопанска цел “Землемория”, чиито цели са свързани основно с популяризиране на фантастичната литература и изкуство, подкрепа развитието на млади творци в областта на фантастиката и обмен на информация с обществеността, както и със сродни български и чуждестранни организации.

 

 

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close