Сдружение “ Традиции, духовност, култура

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 30.01.2012 г.
Сдружение “ Традиции, духовност, култура

Сдружение  Традиции, духовност, култура – Варна ”

 Сдружение  Традиции, духовност, култура – Варна ” – гр. Варна е регистрирано е на 05.03.2008г., Централен регистър  на юридическите лица с нестопанска цел – гр. София,  под номер  20080729037.


Основна цел на сдружението е съхраняване, развитие, разпостраняване и утвръждаване на българските духовни и народностни ценности и традиции, образованието и културата.Осигуряване област на действие, подкрепа, развитие и насърчаване на деца, младежи и други възрастови групи с изявени интереси вав фолклорните танцови, певчески и инструментални изкуства. Осигуряване на благоприятна творческа среда за музикални педагози, хореографи и инструменталисти, които с помощта  на изразните средства на фолклорното изкуство да създава и възпитава добродетели в младото поколение въз основа на българските духовни и народностни ценности и традиции. Откриване, развитие и подпомагане на таланти, както и обогатяване на познанията и  практическата работа в сферата на различните видове  изкуства. Занимания  с различни възрастови групи с изявени интереси в сферата на изкуствата. Развитие и популяризиране на фолклорните изкуства  чрез  колективните членове на сдружението - фолклорна танцова формация  ” Ритъм ”с ръководител Таша Павлова  и Младежка фолклорна  вокално – инструментална  формация  ” Орфеони ” с ръководител Николай  Докторов. Организиране и участие  в общински, национални и международни програми, конкурси и фестивали,  за представяне  и популяризиране  на фолклорните и  други видове изкуства. Организиране на масови прояви  от местно, регионално, национално и международно  ниво, свързани с основната цел на сдружението. Изграждане на идейни концепции, издаване и разпостранение на печатни материали, както и използване на възможностите на дигиталните информационни носители. Създаване  и участие  в програми и проекти, свързани с основната цел на сдружението.

Предмет на дейност:

Консултантска и преподавателска дейност. Фолклорни прояви с участиетито на фолклорните формации – ” Ритъм ” и  ” Орфеони ”. Организиране на школи, фолклорни експедиции, изложби, панаири, конгреси и други масови прояви, свързани с основната цел на сдружението. Издаване и разпостранението на печатни материали. Създаване и участие в програми и проекти, свързани с основната цел и задачи на сдружението.

  1. Сдружението се управлява от Управителен съвет и се представлява от Николай Димитров Докторов.  Адрес  за  контакти:  к-с „ Чайка „ бл.30, вх. Б, ет 1, ап.27,  гр. Варна   9010 ndoctorov@gmail.com;  ndoctorov@hotmail.com

Елена Стоянова - stoyanova_elena@abv.bg;  тел: +359 896 200 302

Таша Павлова - pts_pavlova@yahoo.com; тел: +359 888 870 588
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close