Народно читалище

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 30.01.2012 г.
Народно читалище

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “П.Р.СЛАВЕЙКОВ 1928” – ВАРНА

жк”Вл.Варненчик”, бул.”Константин и Фружин” №21, тел/факс 052 51 03 05, 052 51 03 06e-mail: slaveikov@abv.bg


Народно читалище "П.Р.Славейков 1928" е утвърдена, действаща, културна институция на територията на Район "Вл. Варненчик", която се грижи за съхраняване на духовното и културно наследство, за възродяване и запазване на местните обичаи и традиции. Читалище „П.Р.Славейков 1928”  има изключително гъвкава политика и дейностите, които изпълнява са разнообразни и многобройни, тъй като са съобразени с нуждите и изискванията на местната общност. В уставът си  читалище  „П.Р.Славейков 1928” е формирало своята мисия така: „Да съхранява националното културно наследство и родова памет, да е проводник на гражданското общество, да привлича младите и обществено ангажирани хора от района, като им създава благоприятна среда за културна, творческа и образователна изява.”.

Със своята богата и разнообразна дейност, читалището е любим, притегателен център за хората, независимо от възрастта им и социалния статус. Читалище „П.Р.Славейков 1928” е организатор на два престижни международни конкурса: Международен конкурс за вокално изкуство "Морски звездички"(октомври) и Международен конкурс "Изкуство и приятели"(юни), както и на ежегодишните конкурси "Децата на Владиславово рисуват"(май) и "Мис Владиславово"(май). От 2001г. читалището, със съдействието на районната администрация,  провежда “Празници Владиславово”  в рамките на четири дни – от 21 май  до 24 май (включително), с участието на чуждестранни колективи. Библиотеката на читалището, със своя непрекъснато обновяващ се фонд, предлага на ученици, студенти и възрастни читатели любими и нужни четива. Към читалището съществуват следните колективи: Детски танцов ансамбъл „Китка цвете”, създаден през 1977г. с главен художествен ръководител Йордан Илиев и художествени ръководители Петър Пенков и Марияна Димитрова, носител на много международни отличия; Вокално студио „Angel Voices” с ръководител Атанаска Липчева, създадено през 2001г. носител на много наши и международни отличия, брейк формация „CRAZY FORCE”, шоу балет „Красная”, фолклорен клуб „Сборенка” и други самодейни състави и формации, повечето от които вече утвърдени с участията и наградите си на различни форуми. Читалището предлага школи за изучаване на чужди езици, музикални инструменти, математика за подготовка за кандидатстване след VІІ клас. Любопитна част от дейността на читалището е формацията Тае-бо. Целогодишно в  читалище „П.Р.Славейков 1928” е отворена галерия "Палитра", която има за цел да представя и популяризира изкуството на местни творци, както и оформяне на постоянна галерийна сбирка.

Народно читалище „П.Р.Славейков 1928” е организация със значителен опит в реализирането и управлението на проекти. Екипът на читалището се е насочил към разработване на такива, даващи възможност за ориентирането му в променящата се социална среда, като приоритет имат младите хора с техните проблеми и идеи.

 

Контакти:

Варна 9023

ж.к. ”Вл.Варненчик”, бул.”Константин и Фружин” №21

Председател: Грета Илиева

Секретар на читалището: Мая  Друмева GSM 0878 105 391

тел.: 052/ 510 305; 052/ 510 306

Факс: 052/ 510 305

e-mail: slaveikov@abv.bg

http://slaveikov-varna.ucoz.com/
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close