ДА ЖИВЕЕШ С ВЪЛШЕБСТВО

  • УРОЦИ ОТ ЖИВОТА
  • 03.01.2013 г.
ДА ЖИВЕЕШ С ВЪЛШЕБСТВО

ЖИТЕЙСКИТЕ УРОЦИ – 5

ДА ЖИВЕЕШ С ВЪЛШЕБСТВО

НОВ ПОГЛЕД КЪМ РЕАЛНОСТТА

Джил Едуардс

ДА СЕ ВСЛУШАШ В ШЕПОТА

Посланията, отнасящи се до нашите емоционални модели, често се изразяват чрез физическото тяло. Тялото по перфектен начин отразява настоящото състояние на нашия ум и емоциите ни. Все пак ние създаваме своето физическо тяло във всеки един миг. Телата не са реални, не са „нещо твърдо”; те са зрителна измама, сътворена от собственото ни съзнание. Ако приемем традиционната представа за света – че болестта няма никакъв скрит смисъл или значение, че е „причинена” от инфекции, вируси, наследственост, биохимични процеси и т.н. и може да бъде „излекувана”, като потиснем симптомите й с лекарства или като премахнем причинителя й – в такъв случай отхвърляме безценен дар, запушвайки ушите си, докато Висшия ни Аз се опитва да ни каже нещо.

Всеки симптом или болест е замислен да бъде източник на израстване. Всяка болка и страдание, всяка обикновена настинка, всеки пристъп на лошо храносмилане, всяко главоболие, всяка счупена кост имат емоционално значение и идват да ни помогнат – стига да се вслушаме в тяхното послание. Според метафизиката дори нелечимите заболявания потенциално могат да бъдат излекувани, като се справим с емоционалните блокажи, дисбалансите и негативните убеждения, които пораждат болестта.

Потиснатият гняв и обида, например, могат повторно да избият на повърхността под формата на рак или артрит. Потиснатата любов може да приеме формата на сърдечно заболяване. Потиснатите сълзи могат да бъдат символизирани от екзема или синдром на „плачещата кожа”, или от хроничен ринит. Главоболието обикновено символизира вътрешен конфликт. Болките във врата могат да повдигнат въпроса за това кой (или какво) ви тежи като „камък на шията”. Ако страдате от запек, може би сте се вкопчили в миналото? Ако имате цистит, може би сте „ядосани” на някой? Ако сте късогледи, дали това не изразява нежеланието ви да „погледнете напред”, да направите планове за бъдещето си? Ако ви боли гърлото, дали не блокирате комуникацията?

Какъвто и да е „шепотът” на тялото ви, запитайте си какво е посланието, метафората, която иска да ви се предаде. Каква е скритата емоция? Кои са вашите негативни убеждения?

Стр. 168 – 169

Книга: ДА ЖИВЕЕШ С ВЪЛШЕБСТВО

Нашето споразумение да бъдем тук и сега – 3

КРИОН

12-ТЕ СЛОЯ НА ДНК

Езотерично изследване на вътрешното майсторство

КНИГА ДВАНАДЕСЕТА

Новият човек има избор, но изборът е свързан и с определени последствия. Трябва да разберете и развиете въпроса за отговорността. Без повече жертви, без повече случайности и пълна отговорност за всичко, което е свързано с тях. Такива са новите разбирания по въпроса.
Уроците на живота, от друга страна, са много по-лични. Въпреки че наистина е напълно възможно тази характеристика да е свързана с дадена кармична енергия, когато вашите кармични атрибути отпаднат, тя остава с вас. Затова знаете, че уроците на живота са по-дълбоки от кармата и са част от вашето индивидуално ядро на душата, а не на групата. Те се пренасят между различните прераждания, подобно на кармата, но по различен начин. Затова и те притежават характеристиката „пренасяне”, също като кармата. Кармата се отнася за ситуациите с другите хора, за недовършената работа, за чувствата, с които трябва да приключите, и за системата от взаимоотношенията. Уроците на живота са свързани преди всичко с конкретния човек и се отнасят до вас и само до вас. Тук са изброени най-характерните уроци на живота, които трябва да се усвоят, за да се запознаете с тях. Знайте, че те са ваши само ако чувствате, че са ваши.
Научи се да обичаш.
Научи се да слушаш.
Научи се да получаваш.
Научи се да обичаш себе си.
Научи се да отстояваш своята истина.
Научи се да не се държиш като жертва.
Научи се да не позволяваш на другия да те определя.
Научи се да усещаш своето майсторство.
Научи се да живееш с другите хора.
Научи се да не обвиняваш другите.
Научи се да се издигаш над дуализма (да се освободиш от кармата си).
Научи се да се грижиш повече за себе си, отколкото за другите.
Научи се, че заслужаваш да си тук и не се раждаш грешен

Стр. 128 – 129
Книга: 12-ТЕ СЛОЯ НА ДНК


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close