Адвенчър БГ

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 08.02.2012 г.
Адвенчър БГ

Сдружение с нестопанска цел Адвенчър БГ е учредено на основание чл. 19, ал.1 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел на 01 Март 2008 г. в гр. Варна и вписано в регистъра на Сдруженията с нестопанска цел, воден при Варненски Окръжен Съд с решение № 915 от 27.05.2008 г.

Сдружението извършва дейност в обществена полза чрез популяризиране и развитие на формите на Социалния туризъм, по смисъла на Закона за физическото възпитание и спорта.

Сдружението е вписано в Националния регистър на лицензираните спортни организации, развиващи формите на Социален туризъм под № 1-070-086 от 22.12.2009 г.

Сдружението е член на Българска Федерация По Туризъм.

Сдружението е член на Младежкия форум за партнъорство с местната власт, гр. Варна.

Основни ЦЕЛИ на сдружението са:

• Да подпомага, популяризира и развива СОЦИАЛНИЯ ТУРИЗЪМ чрез развиване на формите на социален туризъм, а именно - пешеходен, колоездачен, воден и ски туризъм, също и ориентиране, алпинизъм, спелеология и екстремни спортове, всички обединени под общото наименование ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТУРИЗЪМ.

• Да създава подходящи условия за приобщаване на децата и младите хора към системни занимания с формите на приключенския туризъм в естествена, природна среда, чрез реализирането на конкретни проекти и програми.

• Да съдейства на лица в неравностойно положение (инвалиди, деца от социални домове, самотни майки и др.) да почиват и спортуват, чрез реализирането на конкретни проекти и програми.

В осъществяване на тези свои основни цели, Сдружението извършва следните ДЕЙНОСТИ:

• Организира образователно-приключенски курсове за деца и младежи сред природата, целящи приобщаване на младото поколение към формите на приключенския туризъм, екологичната идея и борбата с хиподинамиката и застоелия начин на живот на младежите.

• Разработва и изгражда опознавателни маршрути и места за наблюдение и обучение в райони с характерни и уникални природни и биосверни ценности и местообитания, и за достигането на критериите за "Достъпна среда" за хора в неравностойно социално положение.

• Организира прояви, свързани с опазването на околната среда, популяризирането на екологичната идея и културно-историческото наследство

Разработва и изпълнява курсове и програми, свързани с превенцията на рисковото поведение сред младите хора, чрез ангажирането им в различни организирани мероприятия сред природата.

 

 

- Телефони за контакти:

0885/ 207 467 - Николай Петков (секции "Пешеходен туризъм", "Велосипеден туризъм", "Воден туризъм")

0887/ 242 472 - Красимир Петров (секции "Детски и младежки дейности", "Ски туризъм", "Воден туризъм")

- ел. поща: club@adventurebg.net

- сайт: www.AdventureBG.net

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close