Сдружение за международен културен мениджмънт „Морско синьо”

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 08.02.2012 г.
Сдружение за международен културен мениджмънт „Морско синьо”

Сдружение за международен културен мениджмънт „Морско синьо” е неправителствена организация, обединяваща усилията и енергията на млади хора, работещи в различни сфери на културата. Организацията е основана през 2009г. със седалище в гр. Варна. Членове на сдружението са хора, работещи в различни сфери на културата, като всеки от тях е професионалист с дългогодишен опит в своята работа. Всички ние смятаме, че междукултурният диалог, основан на взаимното уважение и толерантност, е най-важната стъпка в опознаването на другите. Нашата цел е да обогатяваме културния живот, инициирайки международен и национален обмен между артисти в различни сфери на изкуството. Във фокуса на нашата дейност е културния мениджмънт, подпомагането на творци и млади таланти и съдействието за реализиране на проекти, които създават културното лице на България и в частност на град Варна.

Сдружение „Морско синьо” е реализирало ралични културни проекти, като някои от тях имат по няколко издания. Един от основните ни проекти е Мултимедиен проект „Аз съм/искам да бъда” и „Аз съм/искам да бъда – епизод II”. Чрез него ние идентифицираме пред артистичния свят на града, млади и съвременни артисти, които творят в различни сфери на културата – музиканти, режисьори, визуални артисти, театрали, писатели, хореографи, композитори. Авторите бяха представени чрез звук, видео и фотография. Синтезът между модерни художествени средства и алтернативна градска среда е имиджо определящ за проектите на сдружението.

Друг голям проект който сдружението инициира е арт-проектът Уикенд за съвременно изкуство „Con TEMPO”, който е реализиран пет пъти. В партньорство с „Фондация Рая Георгиева“ и куратор Дора Дончева. Идеята на проекта е в рамките на три дни да се представи в компресиран вид актуална „снимка” на тенденциите в творческите търсения на младите артисти, като отправи интелектуална провокация към публиката с качествен художествен продукт. За петте издания на „Con TEMPO” бяха представени повече от 100 автора от България и чужбина.

Една от най-важните ни инициативи е изграждането на интернет медия „Пътеводител на културния стопаджия“ (why42.info). Това е информационен сайт за новини, коментари и анализи в областта на културата. Във фокус е поставено случващото се в културния живот на Варна. Сайтът съчетава актуална информация за събитията в града, както и авторски материали, които представят всеобхватно събития и личности, за да изградят облика на Варна като динамично развиващ се център, предлагащ многообразие от културни и артистични прояви на местно и международно ниво. Наши читатели са не само професионалистите в сферата на културата, но и всички онези нейни любители, желаещи да бъдат информирани за случващото се в нашия град.

Сдружение „Морско синьо“ има зад гърба си още множество по-малки, но значими проекти, свързани с популяризиране, подпомагане и реализиране на културни събития и артисти в различни сфери на изкуството.

 

 

 

телефон за връзка: 0899/ 167 314

ел.поща: association@sea-blue.org / associationseablue@gmail.com

сайт: www.sea-blue.org

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close