Фондация "Съпричастие"

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 08.02.2012 г.
Фондация

Фондация "Съпричастие" от гр. Варна осъществява рехабилитация и интеграция в обществото на деца и възрастни с функционални увреждания.

 

Фондация "Съпричастие"е учредена на 25 април 2000 г. Екипът на Фондацията се състои предимно от хора с увреждания и се стреми да бъде инициатор за разрешаване на специфичните проблеми на тази общност. Председател на Фондацията е Славчо Аврамов.

 

Фондация "Съпричастие" е регистрирана от Варненски окръжен съд по фирмено дело 1776 от 13 юни 2000 година. Тя е вписана в Централния Регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност при Министерството на правосъдието с удостоверение № 027 от 2003 г.

 

От месец май 2003 година Фондация "Съпричастие" е регистирана като доставчик на социални услуги в Агенцията за социално подпомагане, а от 2007 година е лицензиран доставчик на социални услуги за деца от Държавната агенция за закрила на детето.

 

 

 

ОСНОВНИ ЗАДАЧИ НА ФОНДАЦИЯТА

 

1. Изследване на потребностите от рехабилитация и социална интеграция на децата и възрастните с функционални увреждания и техния социален статус.

 

2. Материална и морална подкрепа на семействата им чрез консултиране, ресоциализация и създаване на благоприятна социална среда.

 

3. Разработване и реализация на социални и интеграционни програми в областта на образованието, културата, рехабилитацията, здравеопазването и социалните дейности, трудовата заетост и информационното обслужване на хората с увредено здраве.

 

4. Популяризиране на професионалните и творчески възможности и постижения на хората с различни увреждания чрез всички осведомителни средства.

 

5. Създаване на атмосфера за ефективно решаване на проблемите на хората с увреждания чрез адекватна национална и регионална социална политика.

 

6. Адаптиране и прилагане в България на добри практики и световния опит в областта на рехабилитацията и социалната интеграция.

 

7. Предоставяне на информация за технически и помощни средства, облекчаващи бита и труда на лицата с функционални увреждания и осигуряване на производство или внос на тези средства.

 

8. Установяване на контакти със сродни организации от страната и чужбина и осъществяване на съвместни проекти с тях.

 

Хората с увреждания не са по-различни от останалите и имат същите потребности. В ежедневието си те се сблъскват с допълнителни трудности, за предоляването на които им е необходима подкрепата на обществото.

 

Ние предлагаме следните социални услуги.

 

1. Социални асистенти на деца със специални образователни потребности.

2. Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увредено зрение.

 

 

 

Контакти

Варна

ул. Петко Стайнов 3

 

052 759379

empathy@abv.bg

http://empathy-bg.eu

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close