Сдружение “За младите с любов”

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 08.02.2012 г.
Сдружение “За младите с любов”

Сдружение “За младите с любов”

 

Четри поредни години, от лятото на 2008-ма година до 2011-та осъществявахме “Фестивал на летни игри – Варна”с финансовата подкрепа на Дирекция “Младежки дейности и спорт” към Община Варна. В рамките на Фестивалът всяка година над 500 младежи се състезаваха в най-различни надпревари, с което уплътниха голяма част от свободното си време. Благодарение на начинанието те се докоснаха до професионалните спортисти на града, които споделиха опита и примера си в спортните изяви. По този начин младежите на Варна получаваха информация за смисъла на това да уплътняват свободните си часове чрез физически усилия, а не в заведенията и интернет залите. Част от тях продължиха спортните си занимания и през зимата, което ни подсказа желанието на спортните клубове отново да са част от инициативата.

През 2009-та година благодарение на финансовата подкрепа на Дирекция „Социални дейности и жилищна политика” към Община Варна, осъществихме проект „Заедно за едно по-щастливо лято”. В рамките на инициативата 15 деца от ДДЛРГ Дом „Другарче” – Варна съвместно с 15 деца от ЧДГ „Зорница” – Варна посетиха 12 културни, образователни и занимателни институции в града с цел създаване на трайни приятелства, опознаване на заобикалящата ги среда и пораждане на съпричастност на обществото към различните.

През 2010 – та година Сдружение „За младите с любов” работи по проект „Живей активно, бъди здрав” с финансиране от Дирекция „Социални дейности и жилищна политика” към Община Варна. Целта на проекта бе 15 деца от ДДЛРГ Дом „Другарче” – Варна съвместно с децата от СК „СПЛИТ” да посещават в рамките на трите летни месеца спортната зала по Киокушин Кай на клуба и да придобият знания и умения в бойните изкуства.

През тази година ще работим по проект по Програма “МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ”, с наименование „Да живеем здравословно”.

Проектът цели обучение на 15 младежи по здравословно и природосъобразно хранене, които на принципа «младежи обучават младежи» да повишат информираността на други млади хора за рисковете от неправилното хранене, гладуването, диетите и самоцелното натрупване на мускулна маса, както и от употребата на храни, съдържащи опасни оцветители и консерванти. Директно включени в дейностите по проекта ще бъдат около 235 младежи. Инициативата ще се проведе в град Варна в рамките на 10 месеца.

 Телефон за връзка със СНЦ “ За младите с любов” – 0888/ 807 554 предс. Светлана Такева za_mladite@abv.bg

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close