Народно читалище „Просвета 1927”

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 09.02.2012 г.
Народно читалище „Просвета 1927”

Народно читалище „Просвета 1927” Варна е традиционна нестопанска организация, регистрирана като Сдружение с нестопанска цел по специализиран Закон за народните читалища от 1997г. Намира се в квартал Аспарухово, чийто природна и инфраструктурна дадености определят неговата обособеност и самостоятелност. Читалището е единственият културно-образователен център и обществена база (сграден фонд) на територията на квартала за представяне пред местната общност на различни културни, образователни, обществени, държавни и други инициативи. За това е неговият стремеж да поддържа създадените традиции и да създава нови форми и жанрове за привличане на различните публики - от децата, родителите и техните родители.

От създаването си от 1927година до днес читалище „Просвета” поддържа просветния и образователен дух на българина, неговия творчески заряд, открива и развива талантите и изгражда гражданското чувство на своята общност. Проявява гъвкавост и мобилност според новите реалности, създава нови и актуални форми и жанрове, като заедно с това поддържа българската традиционна култура, за запазване на родовата памет, за приобщаване към празнично-обредната традиция, за връщане интереса към книгата и четенето, за удовлетворяване на любопитството на членовете си към новите информационни технологии и модерни знания.

Дейността на НЧ „Просвета” се развива в четири основни направления –

1. Библиотечни и информационни дейности

2. Любителско творчество и Школа по изкуствата

3. Културно - развлекателни програми

4. Център за обучение Просвета – имаме опит в продължаващото обучение през целия живот

Всички дейности на читалището се развиват благодарение не само на средства от субсидия, такси и членски внос и проектни дейности, но и благодарение на доброволческия труд на много танцьори, певици, музиканти, обучаеми и много други доброволци от предучилищна възраст до хората от третата възраст.

 

Координати:

тел. 052/ 370 934

prochi@abv.bg

http://prosveta-varna.eu/

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close