СНЦ "ШКОЛА ПО ИЗКУСТВАТА "ДЕДАЛ"

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 09.02.2012 г.
СНЦ

СНЦ "ШКОЛА ПО ИЗКУСТВАТА

ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ ДЕДАЛ"

 

Създадена във Варна през 2008-а година от приятелски кръг – художници, музиканти, фотографи, артисти, дизайнери, журналисти, приятели и ценители на изкуството.

Целта на сдружението е промяна на статуквото в сферата на изкуствата и образованието. Младежите да бъдат изведени от обичайната им среда и чрез изучаване на изкуствата и развиването на творчески умения да бъдат социализирани и интегрирани посредством работата с други деца от нормални семейства и в коренно различна за тях творческа среда, като направят изкуството част от живота си. Инициирането и реализацията на нестандартни творчески проекти, пърформанси и срещи.

В началото на 2012 година функционират школи по изящни изкуства, дигитални изкуства /фотография, видеозаснимане и обработки, графичен дизайн и технологии, анимация/, джазшкола /секция ударни инструменти/, в които изкуствата изучават над 100 деца, девойки и младежи в неравностойно положение.Секциите на школата са напълно безплатни за деца на възраст от 8 до 18 години, без родители, от приемни семейства, семейства с ниски доходи, многодетни семейства, на разведени родители, с леки увреждания, с осигурени всички необходими материали и пособия. Една истинска творческа среща между поколенията!. Школата се издържа с лични средства, дарения от съмишленици, приятели и ценители на изкуства.

Естественото развитие на сдружението предполага създаването на център по изящни и визуални изкуства във Варна, а в последствие и в други градове на страната.

Технически данни за сдружението:

СНЦ „ШКОЛА ПО ИЗКУСТВАТА ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ ДЕДАЛ“ е регистрирано във ВОС под ф.д. 12/27.01.2009 г., надлежно вписано в обществения регистър за юридически лица с нестопанска цел на Министерството на правосъдието под №20090318015. Булстат №175632004 Притежава лиценз за социални услуги за деца 0495/2.12.2009 г. от ДАЗД и Удостоверение за регистрация 775-01/22.01.2010 г. от Министерството на труда и социалната политика – Агенция за социално подпомагане.

 За контакти: +359 52/ 615 521, 0879/063-808, e-mail: dedalgroup@mail.bg

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close