„МИМАНСА”

  • НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 02.03.2012 г.
„МИМАНСА”

Юридическо лице с нестопанска дейност „МИМАНСА” е регистрирано през 2009 година с адрес гр.Варна, ул.П. Волов 18, вписано с реш. № 279/13.08.2009г., под партиден No8 том 56 ст. 38 по ф.д 102/2009.г., ЕИК: 175749954, представлявано от Агоп Крикор Крикорян. Сдружението е регистрирано в обществена полза. За краткото си време на съществуване сдружението осъществява няколко проекта насочени към подрастващите и младите хора във гр.Варна.

В края на 2009г. стартирахме проекта „сцена Морско казино”. Проекта бе насочен към млади изпълнители и творци. Като “МИМАНСА” организираше и предоставяше сцена за концерти, танцови спектакли, късометражно кино. За едногодишния си проект през сцената са минали над 100 млади изпълнители и групи който с помощта на членове на организацията сами организираха представянето си пред публика. Хиляди варненски младежи и техни приятели подкрепиха техните първи стъпки на професионалната сцена.

През 2010 г. съвместно с Община Варна Дирекция „Превенции” осъществихме проект „26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите”. Над 200 деца с включиха в създаването на най-дългата рисунка по зададена тема. Професионални райтари направиха демонстрации на специални пана нарисуваха с шпреове графити осмиващи използването на наркотици.

Отново съвместно с Община Варна осъществихме кампанията „Лято без риск - мисли напред”. На пет централни за града места ученици и студенти танцуваха, раздаваха брошури, скачаха с кокили, рисуваха Графити в ъв връзка с рисковото поведение сред младите хора. За първи път координирано едно събитие беше осъществено в централните части на града и кварталите. Над 5000 човека се включиха и забавляваха с нас.

В началото на лятото 2010г. спечелихме проект към „Дирекция Младежки Дейности и Спорт” на Община Варна за свободното време на младите - „Въведение в киното”. По време на лятната ваканция 60 младежи на възраст между 14 и 25 години разделени в 4 екипа, измислиха, написаха, заснеха и монтираха 4 късометражни филма под менторството на изтъкнати Варненски режисьори и кино критици.

Проект на организацията е интернет сайт www.vnetka.bg , чрез него „Миманса” ще търси и поощрява млади таланти в сферата на аудио – визуалните изкуства. Проекта стартира на 1 ноември 2010 и завърши на 19 февруари 2011 г. с раздаването на наградите на отличените видео клипове в конкурса „Кадър 25- вътре ли си” Жури от артисти, режисьори, журналисти отличи в следните категории: най- добър артист, оператор, режисьор, сценарист и цялостен клип. Амбицията на организацията с този конкурс сред младите да постави началото на първите награди интернет клипове в България.

През летните месеци на 2011 „Миманса” започна проект спечелен към програмата „Младежта в действие” към Европейската комисия. В рамките на три дни – 25, 26, 27 под мотото „FUNCITY” се организира турнир по плажен футбол, концерти на млади музиканти, улични танцьори и певци от града, всички който се включиха имаха възможност да се запознаят с връстница от Испания, Англия и Португалия, Армения който също представиха техните дейности. Над 7000 души посетиха трите фестивални дни и се приобщиха към идеята, че за младите хора няма граници в мисленето и общуването с врасници.

Отбелязахме Международния ден за борба с наркоманиите 26 юни съвместно с Дирекция Превенции към Община Варна. Много не стандартни игри и забави на открито бяха организирани в Морската градина. През огромните полетата за „Не се сърди човече” минаха над 500 души. За тази си инициатива бяхме отличени с грамота от Европейската Комисия като неправителствена организация работеща за популяризирането на доктрините и докладите на регионално ниво.

Наши представители бяха на финалната конференция за Доброволчеството в Полша 30 ноември – 2 декември 2011 г. по покана на Европейския комисия където имаха среща, разговор с Евро Комисар Кристалина Георгиева по създаване на новия Европейски Доброволчески Корпус.

В момента организацията ни работи по проект : „Площадка за пораснали” на площ от 600 кв.м на Варненския плаж да бъде изградено спортно съоръжение което да събира в себе си фитнес на открито, площадка за freerun както и ленти с различна дължина за слаг-лайн. Иновативната площадка за игра ще издигне още повече имиджа на нашия град в сферата на Младежките дейности и запълването на свободното време сред младите.

 

9000 Варна, ул. "П. Волов" 18

тел.: 359 52 604 302

GSM: 359 888 335 520 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close