Стартира ежегодната кампания за набиране на доброволци...

  • АКТУАЛНО
  • 17.05.2012 г.
Стартира ежегодната кампания за набиране на доброволци...

Стартира ежегодната кампания за набиране на доброволци, варненски неправителствени организации и институции, желаещи да приемат доброволци чрез

МЛАДЕЖКА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА

През 2012 година варненските младежи на възраст между 15 и 25 години, имат възможност да положат доброволчески труд в следните сфери от обществения живот:

  •  екология;
  •  изкуство;
  •  култура;
  •  опазване на историческото наследство;
  •  спорт и туризъм;
  •  медийно обслужване;
  •  социални дейности и др.

Регистрираните в Младежката доброволческа служба доброволци се ангажират за период от един до три месеца през лятото в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси (от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично). Доброволците получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволчески труд.

Организация-домакин може да бъде всяка организация, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Всяка организация заявява писмено, попълвайки формуляр за кандидатстване, необходимостта от доброволец/-ци/ и описва подробно дейностите, които доброволецът ще извършва по време на стажа си в нейната структура, както и информация за това как ще бъде организиран престоя му там.

Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство и медийното обслужване ще имат възможност в рамките на 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през летните месеци да трупат професионален опит в избрана от тях институция (без да получават средства за дневни разходи).

 

Крайният срок за подаване на заявления е 30.05.2012г.

Формуляри на доброволци се приемат на адрес: гр. Варна 9002, бул. “Цар Освободител” № 27, база “Младежки дом”, ет1, МИКЦ-1 или на e-mail: varnanamladite@gmail.com

Заявления на организации, желаещи да ползват доброволчески труд се подават в деловодството на Община Варна.

На 31.05.2012г. от 14:30 часа в зала 17, ет. 2 в база „Младежки дом” ще се проведе среща за разпределяне на доброволците по организации и институции.

 Наредба за функциониране на МДС и формуляри за кандидатстване може да изтеглите от тук.

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close