ОБЩОГРАДСКА КАМПАНИЯ „ДАРИ ДЕТСКА КНИГА – СЪТВОРИ МАГИЯ”

  • АКТУАЛНО
  • 18.04.2012 г.
ОБЩОГРАДСКА КАМПАНИЯ „ДАРИ ДЕТСКА КНИГА – СЪТВОРИ МАГИЯ”

Фондация „Св.Св. Константин и Елена” започна кампания „Дари детска книжка – сътвори магия”, в която могат да включат всички малки и големи варненци, като предоставят свои любими детски книги в полза на децата в неравностойно положение. Дарените издания ще бъдат включени в благотворителна разпродажба, която ще се проведе на 5 май 2012 г. на специално организиран детски празник в Галерия Графит. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати домовете „Княгиня Надежда”, „Другарче” и помощно училище с интернат за деца с умствена изостаналост „Св.Св.Кирил и Методий” – с. Кривня.

Изданията, които не се продадат, както и специално подбрана литература, ще обогатят библиотечните фондове на тези институции. Своите любими книжки може да дарите във всеки от офисите на M-Sat Cable и на Информация в МОЛ Варна до 2 май 2012 г.

Паралелно със събирането на детски книжки се провеждат и два конкурса – за детска приказка (за деца от 4 до 7 клас) и за детска рисунка (за деца от 1 до 4 клас), в които може да се включат деца от варненските училища. Подробности за двата конкурса ще намерите на сайта на Фондацията – www.foundation.bg/events/bg и във Facebook страницата ни – www.facebook.com/events/371857322859137

Фондацията има желание да разнообрази благотворителните инициативи и да осигури възможност целогодишно да се подпомагат децата в тези институции. По този начин ще се работи и върху духовното им развитие, тъй като до този момент всички средства и усилия са насочени основно към подобряване на материално-битовите условия за пребиваването им.

 


 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close