ФОРУМ КЛЮЧ ВАРНА

  • АКТУАЛНО
  • 20.04.2012 г.
ФОРУМ КЛЮЧ ВАРНА

След успешното първо издание на Форум КЛЮЧ в София (вижте повече информация и видео ТУК), което се проведе на 17 март 2012г. …

ИДВАМЕ И ВЪВ ВАРНА на 19 май!

 


КЛЮЧ отново ще бъде форум на споделяне на опит, мнения и идеи за развитие на младите хора в сектора на гражданските организации. КЛЮЧ ще събере на едно място млади хора, студенти, доброволци, начинаещи в своята дейност в гражданския сектор, с хора, които са успели в този сектор и имат достатъчно опит зад себе си и желание да го споделят.

КЛЮЧ ще даде на младите хора, които участват в сесиите възможност да се изправят пред врата на възможности, за която някои от тях не са подозирали, а други може би са неглежирали или са гладали със страх и недоверие, ключът е символ на възможност, която е в техните собствени ръце, ключът е и инструмент, който човек трябва да има, но и да се научи да използва, ключът е начин, инициатива, знание и възможност.

Ще покаже на младежите, че работата в НПО е възможност за кариерно развитие;

Ще даде насоки за мислене на участниците;

Ще покаже успешни примери от успешни хора;

Ще създаде общност на участниците.

КЛЮЧ на базата на съвременните технологии ще направи дискусиите и презентациите от събитието достъпни за широка аудитория чрез споделяне на видеозаписи от сесиите в платформи за видеообмен – YouTube и Vbox7.

Събитието ще се проведе във Варна в подкрепата на Икономически университет Варна (ВИНС) и ще се състои на 19 май в Аулата на Университета.

Профилът на лекторите – атрактивни личности със сериозен опит в неправителствения сектор, организацията на кампании и работа в полза на каузи, познаващи трудностите и възможностите, с които би се сблъскал всеки млад човек, избрал да се развива в гражданските организации. Презентациите ще бъдат направени по интерактивен и завладяващ начин, като аудиторията също ще бъде въвлечена в случващото се на сцената. За участието си в събитието лекторите ще получат сертификат.

Ето част от лекторите:

Илиян Илиев – Председател на Управителен съвет на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие /ОЦОСУР/ базиран във Град Варна.

ОЦОСУР една от най-активните природозащитни организации извън София през последните 17 години. Тя е широко базирана и работи в сферите на намаляване на отпадъците, глобалното затопляне, екологично устройване на урбанизираните територии, мониторинг на европейските фондове, инвестирани в опазване на околната среда и екологичното образование.

Илиян е екологичен предприемач, търси финансиране за своите идеи и ги изпълнява. Завършил е магистратура по екология и опазване на околната среда в Технически университет Варна. Вярва в силата на организираните хора.

Дарина Иванова : Председател на Морски клуб „Приятели на морето” – Варна. Главен експерт „Младежки дейности”, Община Варна.

Морски клуб „Приятели на морето” – Варна е организация с идеална цел на доброволци и специалисти, които вече 15 години работят за популяризиране и развитие на добрите морски традиции, като възпитават младите хора в дух на отговорност и ангажираност към проблемите на околната среда и устойчивото развитие.

От 1998 г. Дарина е председател на клуба и двигател на основните му дейности, свързани с опазването на чистотата на плажовете и морето и обучението на млади хора по морски специалности. Организатор на младежки инициативи и обучител в сферата на неформалното образование. Координатор за Варна към Националния алианс за работа с доброволци. Водолазен инструктор от 1986 г.

Сашо е част от 42 тренинг. От 2001 година е в младежката сфера, като половината от тия години е изкарал от едната страна на барикадата – в тогавашната Програма “Младеж”, а другата половина, съответно от сегашната страна – като обучител и реално работещ в НПО. Прави тренинги всякакви на теми разнообразни, но като цяло свързани с изграждането на капацитет на НПО. Доста се е замесил с подготовката и управлението на проекти, неформалното образование и младежките дейности. Ще се опита да бъде кратък в изказването си, ама не гарантира за това… никога не му е идвало отръки Независимо че е роден в Пловдив и живее в София, много се кефи на Варна и варненци, на варненските НПО и на онзи реален и силен хъс, който те демонстрират

Темите:

Темите на презентациите ще бъдат с основни акценти в тях – лидерството, работата за кауза, личен опит на презентаторите, намиране на средства за такива дейности, мотивация за работа в граждански организации, трудности и възможности. Така описаните теми не включват презентация на конкретен успешен проект или инициатива, а по-скоро обединяват опита от множество подобни в една мотивираща и интерактивно представена рамка.

Участниците: Студенти, доброволци, млади хора с интерес към развитие в неправителствени организации.

Продължителност: Един ден, максимална продължителност от 5 пълни часа.

 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close