Стартира „Младежка доброволческа служба” 2021


   На 30.06.2021 г. (сряда) от 17:30 часа в зала 17 на база „Младежки дом“ ще се проведе среща във връзка с летните доброволчески стажове. На срещата ще присъстват доброволци (заявили участие), представители на неправителствени организации и институции.

Летните доброволчески стажове се реализират в следните сфери (по избор): изкуство, култура, опазване на историческото наследство, спорт, медийно обслужване, социални дейности, здравословен начин на живот и др.

Доброволците, които нямат възможност да присъстват на срещата могат да получат информация:

база „Младежки дом“ стая 14
тел. 052/820 804
e-mail: varnanamladite@gmail.com
Юлия Вълчева


   Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в местни неправителствени организации и институции в следните сфери: екология; изкуство; култура; опазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; социални дейности и др.

Регистрираните в Младежката доброволческа служба доброволци ще бъдат ангажирани за периода юли - септември в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси (от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично). Доброволците получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд.

Организация-домакин може да бъде всяка организация, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Всяка организация заявява писмено, попълвайки формуляр за кандидатстване, необходимостта от доброволец/-ци/ и описва подробно дейностите, които доброволецът ще извършва по време на стажа си в нейната структура, както и информация за това как ще бъде организиран престоя му там.

Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство, медийното обслужване и други, ще имат възможност в рамките от 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през месеците юли и август да трупат професионален опит в избрана от тях институция (без да получават средства за дневни разходи).

Крайният срок за подаване на заявления е 11.06.2021 г.

Формуляри на доброволци се приемат на e-mail: varnanamladite@gmail.com.

Заявления на организации, желаещи да ползват доброволчески труд се подават в деловодството на Община Варна до 11.06.2021 г.

Датата на провеждане на срещата между доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределяне на доброволците по дейности ще бъде обявена допълнително.

 

ФАЙЛОВЕ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ:


1. Наредба за функционирането на Младежка доброволческа служба - Община Варна.  - 

2. Кандидатствате за организация, приемаща доброволци?  - 

3. Придружително писмо за кандидатстващи организации. - 

4. Искате да станете доброволец към Младежка доброволческа служба - Община Варна? - 

 

 
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close