НОВИНИ

2017 г.

 

Икономически Университет шампион във Варненска Универсиадата 2017 + КЛАСИРАНЕ ПО ВИДОВЕ СПОРТ

Тенис на маса Универсиада Икономическия и Техническия са победители

Медицинския шампион и в шахматания спорт от Универсиадата

Медицински университет – Варна са шампиони в боулинга


Близо месец спорт за студенти

 част от XVIII-та Варненска универсиада

 

За поредна 18-та година Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в Университетите организират най-мащабното състезание за студенти в града. От 3 до 29 април академичната общност си дава среща в 9 вида спорт, част от XVIII-та Варненска Универсиада.

На 3 април състезанията се откриват в спортния комплекс на Икономически Университет - Варна, където започва волейболния турнир от 16.00 часа с двубоя при жените между ВСУ „Черноризец Храбър“ и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тази година в мъжкият турнир заявки са подали пет отбора и четири дамски.

Турнирът по боулинг започва на 5 април от 16.30 часа в “Playground” МОЛ Варна и ще продължи до 7 април, когато е и финала на състезанието, където сили ще премерят шестте най-добро отбора от всеки университет.

Отборното състезание по тенис на маса тази година ще се състои на 10 април /понеделник/ в залата на Икономически университет- Варна, като началото на състезанието е предвидено за 14.30 часа. Индивидуалния турнир е на следващия ден /11 април/ от 10.00 часа отново в икономическия. Всеки университет може да се включи с не ограничен брой участници.

Шахматният спорт също е залегнал в програмата на Универсиадата и ще състои на 10 април /понеделник/ от 15.00 часа в „Юнашки салон“.

След Великденските празници надпреварите за студентите се възобновява на 22 април на басейн „Приморски“, където е първенството по плуване, на което традиционно вземат участие около 100 студенти.

Най-популярният спорт футбола ще се проведе на спортната бази на Технически университет - Варна. Традиционно всяка година всеки университет има право да се включи с два отбора. Турнира стартира 24 април от 16.00 часа със срещата между ИУ1 – ВУМ1 и ВВМУ2 – ИУ2. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 28 април /петък/ от 16.00 часа.

По същото време на 24 април /понеделник/ стартира турнира по баскетбол, на който любезен домакин отново ще е Медицински университет - Варна. Първата среща от програмата е заложена в 15.30 часа при мъжете с мач между Икономически университет и Висшето училище по мениджмънт.

На 28-29 април програмата се допълва със спортни събития за студентите, като в двата дни на тенис комплекс „Чайка“ ще се изиграят срещите по тенис на корт. Схемата на провеждане ще е лично-отборно първенство.

В Морската градина под летния театър от 11.00 часа на 29 април стартират атлетите в кроса. В най-масовото състезание дисциплината заложена за мъжете и тази година са 2000 метра гладко бягане, а за нежния пол 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, така че всички желаещи студенти могат да се включат.

Програмите са налични на: www.varnanamladite.com

Официалното награждаване и закриване на XVIII-та Варненска Универсиада ще се състои на 29 април /събота/ от 18.00 часа в Юнашки салон.

 

Наредба за провеждане на XVIII Варненска Универсиада - изтегли

Наредба Волейбол - изтегли

Наредба баскетбол - изтегли

Наредба мини футбол - изтегли

Наредба плуване- изтегли + тех.заявка

Наредба тенис на маса- изтегли

Наредба лекоатлетически крос - изтегли

Наредба Шахмат- изтегли

Наредба Тенис на корт - изтегли

Наредба боулинг- изтегли

 

2016 г.

Церемония по награждаване на победителите в турнири Купа 8 декември 2016

Завърши и последния турнир, част от Купа 8 декември по плуване

Класиране по волейбол Купа 8 декември

Приключи турнира по стрийтбол 3х3 Купа 8 декември

Лекоатлетически крос „Купа 8 декември“ 2016 г. - класиране

Класиране – футбол и боулинг „Купа 8 декември“

Завърши турнирът по Тенис на маса

 

Започват спортните битки част от

„Купа 8 декември“ 2016

 

През настоящата година Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета, отново организират спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти.

 

Програмата залага на разнообразни спортове и форми на провеждане, с което се цели превличане на повече и различни млади студенти да се включат в спортните прояви.

В периода 5-20 ноември програмата за студентите от шестте университета включва спортовете: мини футбол, лекоатлетически крос, боулинг, тенис на маса- отборно и индивидуално, стрийтбол 3х3, волейбол и плуване.

Кампанията в чест на празника на българските студенти, стартира с мачовете от програмата на спорта мини-футбол, като първата среща се провежда на 7 ноември /понеделник/ от 16.00 часа на базата на Технически университет – Варна. Първият двубой е между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Икономически Университет - Варна. Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 11-ти ноември /петък/ от 16.00 часа.

Лекоатлетическия крос, ще се проведе на 12-ти ноември /събота/ от 11.00 в Морската градина, под Летен театър. Дистанциите на трасето са установените в последните години за студентите, а именно 1000 м. за жени и 2000 м. за мъже. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието.

Дебют в програмата тази година ще направи спортът тенис на маса, който за пръв път ще се проведе в два дни, като отборния турнир е насрочен за 7-ми ноември /понеделник/ от 14.00 часа, а индивидуалния за 8-ми ноември /вторник/ от 10.00 часа в спортната база на Икономически Университет - Варна. Отборите при мъжете се състоят от трима състезатели, а при жените от две състезателки.

Боулинг турнира ще се проведе в “Playground” МОЛ Варна, като началото на квалификациите е от 15.00 часа на 9-ти и 10-ти ноември, а финалните игри между шестте финалиста от всеки университет, стартират на 11-ти ноември /петък/ от 17.00 часа.

Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 16 ноември /сряда/ от 15.00 часа в залата на Медицински Университет – Варна.

На 14.11.16 г. в спортния комплекс на Икономически Университет - Варна от 19.00 часа с двубоя при жените между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВСУ „Ч. Храбър“, ще стартира волейболната програма, част от университетските спортни празници.

Новоизграденият закрит басейн „Д-р Л. Лазаров“ в ПК „Приморски“ ще домакинства на спорта плуване на 19 ноември /събота/ от 10.00 часа. Всички участници трябва да се запиша в звената по спорт в университета и да се подаде заявка към организаторите до 17 ноември.

 

Церемонията по официалното награждаване и закриване на “Купа 8 декември” ще се състои на 20 ноември 2016 г. /неделя/ от 19.00 часа в спортен бар „Playground“ МОЛ Варна.

Подробна информация и програми за състезанията "Купа 8 декември" има в прикачените наредби.         

 

Наредба лекоатлетически крос- изтегли

 

Наредба мини футбол - изтегли

Наредба тенис на маса- изтегли

Наредба баскетбол 3х3- изтегли

Наредба Волейбол- изтегли

Наредба боулинг- изтегли
Наредба плуване- изтегли + тех.заявка

 

 

Наредбите за турнирите може да намерите на www.varnanamladite.com

 

 

2016

НОВИНИ!!!

Церемония по награждаване XVII - тa Варненска Универсиада

Медицината шампион и на плуване във Варненска Универсиада

Изненадващ шампион по футбол от Варненска Универсиада

Медицината и Свободния шампиони по волейбол

Медицината шампион по тенис в Универсиадата

Класиране БАСКЕТБОЛ XVII Варненска универсиада

Приключи турнира по боулинг от Варненска Универсиада

20 студенти участват в турнир по шахмат

Медицината победители в кроса от Варненска Универсиада

Икономическия побеждава в спорта тенис на маса

 

 

Спорт за студенти част от

XVII-та Варненска универсиада

 

През изминалата седмица се проведе среща на представители от катедрите по Физическо възпитание и спорт, студентските съвети на шестте Университета във Варна и експерти на дирекция Спорт при община Варна, където се определи периода за провеждане на XVII-та Варненска универсиада, който ще бъде от 6 до 24 април.

Така в рамките на около 20 дни студентите ще премерят сили в спортните зали, стадиони и игрища в девет вида спорт: волейбол за мъже и жени, баскетбол, мини футбол, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг. Датите, часовете на програмите в спортните игри в окончателен вид можете да намерите в сайта www.varnanamladite.com.

Тази година във Варна има ново учебно заведение със статут на университет "Висше училище по мениджмънт" и разбира се негови представители бяха поканени от организаторите да се включат в събитията за студентите. До момента те са потвърдили участие в спортовете – мини футбол, плуване, лекоатлетически крос и др.

Първите предвидени двубои са в спорта тенис на маса в многофункционалната спортна зала на Икономически университет – Варна, които стартират на 6 април.

Официалното награждаване и закриване на XVII-та Варненска Универсиада ще се състои на 24 април в Пиано бар „Синатра“ /Младежки дом/.

 

 

 

Наредба за провеждане на XVI Варненска Универсиада - изтегли

Наредба Волейбол- изтегли


Наредба баскетбол- изтегли


Наредба мини футбол- изтегли


Наредба плуване- изтегли + тех.заявка


Наредба тенис на маса- изтегли


Наредба лекоатлетически крос- изтегли


Наредба Шахмат- изтегли


Наредба Тенис на корт- изтегли


Наредба боулинг- изтегли

2015

НОВИНИ!!!

Награждаване на победителите в турнири Купа 8 декември 2015

Плуване 8 декември

Медицината отново шампион по футбол

Отборът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е шампион в турнира по стрийтбол 3х3 част от „Купа 8 декември“

Лекоатлетически крос „Купа 8 декември“

Спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти

Уважаеми, колеги

За поредна година Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета, имат удоволствието да Ви поканят за участие в спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти.

 В програмата тази година са включени спортовете плуване, мини футбол, волейбол, боулинг,  лекоатлетически крос, стрийтбаскет 3х3.

Подробна информация за състезанията има в прикачените наредби.

 

Наредба лекоатлетически крос- изтегли

 

Наредба мини футбол - изтегли

Наредба баскетбол 3х3- изтегли

 

Наредба Волейбол- изтегли

 

Наредба боулинг- изтегли
Наредба плуване- изтегли + тех.заявка

 

  • Всички победители  и медалисти в "Купа 8 декември" 2015 г. ще бъдат наградени на церемония на 21 ноември /събота/ 2015г. от 18.00 часа в спортен бар “Playground” МОЛ Варна.

Всички са поканени!!!

 

 

Церемония по награждаване XVI - тa Варненска Универсиада

Медицината шампион по тенис в Универсиадата

Доминация на Икономистите в кроса от Варненска Универсиада

Дузпите определиха шампиона по футбол от Варненска Универсиада

Боулинг - Варненска Универсиада

Класиране Баскетбол - Варненска Универсиада

Плуване - Варненска Универсиада

Универсиада - класиране шахмат

 

Приключи волейболният турнир от 16-та Варненска Универсиада


Цял месец спорт за студенти част от

XVI-та Варненска универсиада

 

За поредна 16-та година Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в Университетите организират най-мащабното състезание за студенти в града. От 26 март до 29 април академичната общност си дава среща в 9 вида спорт част от XVI-та Варненска Универсиада.

На 26 март състезанията се откриват в обновената спортна зала на Икономически Университет - Варна, където започва волейболният турнир от 19.00 часа с двубоя между ТУ – ВВМУ.

На 16 април /четвъртък/ стартира турнира по баскетбол, на който любезен домакин отново ще е Медицински университет - Варна. Първата среща от програмата е заложена в 16.00 часа при мъжете с мач между ВСУ – ВВМУ.

Шахматният спорт също е залегнал в програмата на Универсиадата и ще състои на 16 април /четвъртък/ от 13.00 часа в „Младежки дом“ зала 12.

На 18 април на басейн „Приморски“ е първенството по плуване, на което традиционно вземат участие около 100 студенти.

Най-популярният и емоционален спорт футбола ще се проведе на спортните бази на Технически университет - Варна и ОСК „Морска градина“. И тази година всеки университет има право да се включи с два отбора. Турнира стартира със срещата между ВВМУ2 – ИУ2 на 20 април от 16.00 часа. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 24 април /петък/ от 15.00 часа в Морската градина.

Турнирът по боулинг започва на 21 април от 15.00 часа в “Playground” МОЛ Варна и ще продължи до 23 април, когато е и финала на състезанието.

През уикенда на 25-26 април програмата е наситена със спортни събития за студентите, като в двата дни на тенис комплекс „Чайка“ ще се изиграят срещите по тенис на корт. Схемата на провеждане ще е лично-отборно първенство.

На 25 март от 11.00 часа в Морската градина под летния театър, стартират атлетите в кроса. В най-масовото състезание дисциплината заложена за мъжете и тази година са 2000 метра гладко бягане, а за нежния пол 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, така че всички желаещи студенти могат да се включат.

Спортът тенис на маса тази година ще се състои на 28 април /сряда/ в залата на Икономически университет- Варна. Началото на състезанието е предвидено за 15.00 часа.

 

Официалното награждаване и закриване на XVI-та Варненска Универсиада ще се състои на 29 април /сряда/ от 18 часа в Пиано бар „Синатра“ /Младежки дом/.

 

 

Наредба за провеждане на XVI Варненска Универсиада - изтегли

Наредба Волейбол- изтегли


Наредба баскетбол- изтегли


Наредба мини футбол- изтегли


Наредба плуване- изтегли + тех.заявка


Наредба тенис на маса- изтегли


Наредба лекоатлетически крос- изтегли


Наредба Шахмат- изтегли


Наредба Тенис на корт- изтегли


Наредба боулинг- изтегли

 

2014

НОВИНИ!!!

Лекоатлетически крос „Купа 8 декември“

Турнири Купа 8 декември - волейбол и футбол

КУПА 8 ДЕКЕМВРИ - ПЛУВАНЕ

Турнири Купа 8 декември 2014

 


Церемония по награждаване Варненска Универсиада

Завърши 15-та Юбилейна Варненска Универсиада- футбол, плуване, шахмат

Класиране футбол и шахмат Варненска Универсиада

Варненска Универсиада - волейбол и тенис на маса

Класиране Тенис на корт XV Варненска универсиада

Лекоатлетически крос и боулинг XV Варненска Универсиада

Резултати баскетбол юбилейна Варненска универсиада

 

2013

НОВИНИ!!!

Уважаеми, колеги

За поредна година Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета, имат удоволствието да Ви поканят за участие в спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти.

Награждаване на победителите в турнири Купа 8 декември

Лекоатлетически крос Купа 8 декември

Финалисти в турнир Купа 8 декември 2013

 

 

 

Церемония по награждаване XIV Варненска Универсиада

 

С приключването на последния спорт шахмат, завършва и десетдневната надпревара при студентите във всички девет вида спортове.

 Комплексен победител и голямата купа тази година отива при академичната общност на

ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ ВАРНА!!!

 Втори в своеобразната класация между университетите е Технически Университет Варна, следвани от Медицината, четвърти ВСУ и на пето място ВВМУ.

 

 

 

 

Шахмат - класиране Универсиада

Футбол Универсиада - класиране

Баскетбол Универсиада- класиране

КласиранеТенис на корт - Универсиада

Плуване Варненска Универсиада

Резултати лекоатлетически крос

Волейбол - Варненска Универсиада

Резултати Боулинг - Универсиада

Тенис на маса XIV-та Варненска Универсиада

 

 

 


2012

Завърши XIII Варненска студентска Универсиада

Завърши футболният турнир от XIII Варненска Универсиада

Резултати тенис на маса - Варненска Универсиада

Тенис на корт - XIII Варненска Универсиада

Класиране Волейбол към XIII Варненска Универсиада

Класиране от турнира по плуване към XIII-та Варненска Универсиада

Резултати боулинг и Лекоатлетически крос към XIII Варненска Универсиада

Приключи шахматния турнир от XIII Варненска универсиада

 

 


 

За поредна година на територията на град Варна ще се проведе традиционната студентската универсиада. Академичната студентска общност си дава среща на спортните терени в 9 вида спорт. Началото на игрите започва на 18 и ще продължи до 27 Април.

Основен домакин на проявата е Икономически Университет Варна, където ще се проведат спортовете волейбол, баскетбол и тенис на маса. Волейболния турнир стартира на 18 април от 15.00 часа. Състезанията по тенис на маса и баскетбол започват на 25 април.

Футболният турнир, в груповата фаза ще се играе на базата на Технически Университет Варна, а финалните мачове са насрочени за 26 април в ОСК „Морска градина” от 16.00 часа.

Най-масовото събитие в Универсиадата, лекоатлетическия крос, ще се състои в съботния ден на 21 април от 09.30 часа в морската градина – Летен театър. Очакват се около 250 студенти, които ще се включат в надпреварата за призовите три места при мъжете и жените.

Другият спорт с по-масово участие от страна на студентите плуването, ще се проведе на следващия ден Неделя 22 април от 09.30 часа в плувен комплекс „Приморски”.

Тенисът на корт е предвиден тази година да е в по-различна форма на провеждане. Състезанието е за смесени двойки (мъж и жена), като се цели по-голяма атрактивност и интерес от страна на студентите за участие в надпреварата. Мястото на провеждане тази година е открития тенис корт на ОСК „Морска градина”. Датата 21-22 април от 09.00 часа.

Турнирът по шахмат е насрочен за 18-20 април от 14.00 часа в зала 12 на „Младежки дом” Варна. В традиционно оспорваната битка на умовете в Академичните студентски среди се очаква да се включат около 50 състезателя от петте варненски Университета.

Утвърдилият се в последните години турнир по боулинг отново е залегнал в програмата на XIII Варненска Универсиада. Тази година домакин на проявата е Спортен Бар „Playground” в МОЛ Варна. Състезанието стартира на 18 и 19 април с квалификационен кръг, а финалните игри са на 20 април от 17.00 часа.

  Официалното награждаване и закриване на ХІIІ-та Варненска универсиада ще се състои на 27.04.2012 г. (Петък) от 2200 ч. в дискотека „X -Travaganzza”.

За повече информация относно Универсиадата, записване за участие, наредбите за провеждане по видове спорт,  документи за участие и други въпроси потърсете „Отдел спорт” при Община Варна, Студентските съвети и звената по спорт в Университета.

 

Приключи шахматния турнир от XIII Варненска универсиада.
Дирекция спортВръзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close