Програма „Развитие на човешките ресурси“

  • АКТУАЛНО
  • 05.05.2022 г.
Програма „Развитие на човешките ресурси“

Програма „Развитие на човешките ресурси“ се включва в Европейската година на младежта с кампанията #Първа работа


Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на ПРЧР в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите на „Пощенска кутия за приказки“ отправяме покана към младежи до 29-годишна възраст да разкажат за своята първа работа, а форматът на текстовете оставяме на тяхното въображение – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.

 От 30 април до 1 юни творбите на младежите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес - purvarabota@mail.com, а след това жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града. В журито участват журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на ПРЧР.

Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията.

Събитието във Варна ще се състои на 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“.

Трейлърът за литературния конкурс е достъпен на следния линк: https://www.facebook.com/ophrd.government.bg/videos/1047771659169493
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close