Община Варна стартира процедура за избор на членове на Съвета на децата

  • АКТУАЛНО
  • 01.04.2024 г.
Община Варна стартира процедура за избор на членове на Съвета на децата

На вниманието на директорите на варненските училища, ЦПЛР, доставчици на социални услуги за деца, читалища, НПО и други, работещи с деца структури.


Детското участие е един от основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето. Според него, младите хора не са просто обекти, а фактори в собственото си развитие и закрила. Чрез участието си в обществения живот децата придобиват умения, знания и увереност, които подкрепят тяхното развитие и съдействат за достигането на пълния им потенциал.

В тази връзка, в срок до 24 май 2024 г. имате възможност да подадете документите на Вашите кандидати за членове на Съвета по електронен път на адрес varnanamladite@gmail.com или по пощата на адрес: гр. Варна 9002, бул. „Цар Освободител“ № 27 /Младежки дом/, отдел „Младежки дейности“. 

За членове на Съвета на децата могат да бъдат предлагани кандидатури на деца на възраст от 13 до 16 години. Формулярът, направленията за кандидатстване и критериите, на които детето трябва да отговаря можете да изтеглите от тук:
 - Формуляр 

 - Направление и критерии за кандидатстване 

Комисия, назначена със заповед на Кмета на Община Варна в състав: експерт от общинската администрация, представител на местните медии, един общински съветник, представител на бизнеса, представител на неправителствена организация и/или социална услуга, ще разгледа постъпилите кандидатури и ще извърши подбор на общинско ниво за членове на Съвета.

 - Процедура за избор на членове на Съвета на децата може да изтеглите от тук 


 
Споделете вашето мнение
Дирекция Мл. дейности


Връзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close